Om oss

P-EKO Produkter startades i Kristineham 1 April 2013 av mig Pernilla Mäenpää Andersson.


Jag är 42 år gammal och bor i ett hus i Sandfallet med min man Keijo och mina två barn Elly och Elton som är 3 och 5 år.

Ett av mina mål när jag startade företaget var att ha en webb-shop, det jag inte hade räknat med är all omställning som sker när man har eget i stället för att vara anställd. Det jag mer har förstått är: hur mycket mer tid och arbete som måste läggas ner på allting runt om så mitt mål nu är att webb-shopen ska komma igång i början av 2015.

Min grundtanke är: att alla människor i världen har samma värde och mitt moto från start har varit att "Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon".

Att satsa på fair trade har varit ett helt naturligt val för mig, då det är en självklarhet att alla människor i världen ska ha samma rättigheter när det gäller arbetsförhållanden. Med fair trade i mitt företag menas: att kvinnorna(det är mest kvinnor som utför tillverkningen) i Nepal arbetar i fina ljusa lokaler, har marknadsmässiga löner och avtal.

Staten startar projekt som går ut och hjälper dessa kvinnor på gatorna, där de ofta håller på med traffiking och prostitution.

Genom fair trade kommer kvinnorna bort från gatorna och får ett "egetvärde" och deras familjer stöds även genom hjälp med skolgång och sjukvård.

P-EKO Produkters mål är: att sälja ekologiska produkter.

Då infärgningen på mina kläder inte varit helt ekologiskt, fritt från gifter och farliga ämnen, så har jag valt att satsa mest på rena fair trade kläder.

Jag har även sytt upp rent ekologiska kollektioner av Ali bab byxor i naturfärger. för att vara helt säker på att det är helt ekologiskt.

När man säljer fairtrade och ekologiska produkter som kläder är det svårt att fastställa att precis hela kedjan och alla detaljer är helt rena till 100%.

Jag har en svensk leverantör i Nepal, Niklas Nero som har ett företag som heter "Ilma of Sweden".
"Ilma of Sweden" förhandlar med några få utvalda tillverkare nere i Nepal, och garanterar att arbetsförhållndena är bra och enligt avtal. Jag har även fått information och bilder på "mina" noga utvalda tillverkare där det skrivs om arbetsförhållandena, mål i företagen, företagens startår och anställda.

För mer info. kontakta mig:

Pernilla Mäenpää Andersson
Arnövägen 3
Väse, Vattenfabriken
mobil: 0738 040 577
e-post:info@p-eko.se

Öppettider:
Onsdag-Fredag 11.00-18.00
Lördag 11.00-14.00

2:a, 3.e, 4.e, Adventsöndagarna öppet: 12.00-15.00